αστυνομικά νεα και ειδήσεις Αστυνομικό ρεπορτάζ

Αθήνα, 21 Αυγούστου 2023

Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε Σέρρες, Καβάλα και Κορινθία για την τήρηση της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας 
Βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 9 καταστήματα, ενώ σε ένα από αυτά κινήθηκε η διαδικασία για την επιβολή 48ωρης αναστολής λειτουργίας
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 έλεγχοι, για τη διαπίστωση παραβάσεων της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.
Οι έλεγχοι εστιάστηκαν σε Σέρρες, Καβάλα και Κορινθία, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου βεβαιώθηκαν παραβάσεις συνολικά σε 9 περιπτώσεις, ενώ σε μία περίπτωση κινήθηκε η διαδικασία 48ωρη αναστολή λειτουργίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:
Στις Σέρρες: σε καφέ-σνακ-μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και η μη έκδοση 18 αποδείξεων λόγος για τον οποίο προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας.
Στην Καβάλα:

σε αναψυκτήριο, να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι εκτός της δηλωθείσας ημέρας εργασίας,
σε γυράδικο, να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και 2 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου καθώς και
σε καφέ με ηλεκτρονικά, να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου καθώς και η μη έκδοση 3 αποδείξεων.

Στην Κορινθία:

Σε καφέ-ουζερί, η μη έκδοση 3 αποδείξεων,
σε καφέ-μπαρ,να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου,
σε καφέ μπαρ-εστιατόριο,να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου,
σε μεζεδοπωλείο, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου και
σε εστιατόριο, να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.ΕΠ.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.