Ταϊλάνδη - Έκκληση να σταματήσουν οι τουρίστες «selfies» με τίγρεις

Έκκληση από φιλοζωική οργάνωση να σταματήσουν οι «selfies» με τίγρεις Ταϊλάνδη

Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει κρυμμένο τρόμο πίσω από φωτογραφίες διακοπών με αιχμάλωτες τίγρεις
«Αν μπορείτε να έρθετε από κοντά, να αγκαλιάσετε ή να κάνετε selfie με μια τίγρη, είναι σκληρό και μην πάτε».
Έχουμε αποκαλύψει μια ανησυχητική τάση στην τρομακτική κακοποίηση που υφίστανται οι αιχμάλωτες τίγρεις στα χέρια της βιομηχανίας τουρισμού τίγρεων της Ταϊλάνδης, σε μια πρωτοποριακή έκθεση για το θέμα.

Περισσότερες τίγρεις για μια αναπτυσσόμενη αγορά
Το έγγραφο αποκαλύπτει μια ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία με ένα τρίτο περισσότερες αιχμάλωτες τίγρεις στην Ταϊλάνδη μέσα σε μόλις πέντε χρόνια. Το 2015, και στις αρχές του 2016, υπήρχαν 830 τίγρεις στους χώρους διασκέδασης της χώρας. Αυτό συγκρίνεται με 623 το 2010.

Οι χώροι ψυχαγωγίας Tiger αυξάνονται σε δημοτικότητα. Οι τουρίστες θέλουν μια από κοντά και προσωπική, «μια φορά στη ζωή» συνάντηση με μια άγρια τίγρη σε αιχμαλωσία.

Εκτός από μια ανησυχητική τάση στον αυξανόμενο αριθμό των εμπλεκόμενων τίγρεων, η έκθεση αποκαλύπτει τις σκληρές συνθήκες στις οποίες ζουν αυτές οι τίγρεις και τις καταχρηστικές μεθόδους που τις κάνουν αρκετά υποταγμένες για να διασκεδάσουν τους τουρίστες.

Τα βάσανα πίσω από τη selfie
Οι κύριες ανησυχίες για την ευημερία που είδαν οι ερευνητές μας σε αυτούς τους χώρους ήταν:

  • Τα μικρά της τίγρης χώρισαν από τις μητέρες τους μόλις δύο με τρεις εβδομάδες μετά τη γέννηση
  • μικρά μικρά που παρουσιάζονται στους τουρίστες και τα χειρίζονται λανθασμένα εκατοντάδες φορές την ημέρα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και τραυματισμό
  • τίγρεις τιμωρούνται χρησιμοποιώντας πόνο και φόβο, για να σταματήσουν την επιθετική, ανεπιθύμητη συμπεριφορά. Ένα μέλος του προσωπικού είπε στους ερευνητές μας ότι η πείνα χρησιμοποιείται για να τιμωρήσει τις τίγρεις όταν κάνουν ένα «λάθος»
  • Οι περισσότερες τίγρεις στεγάζονταν σε μικρά τσιμεντένια κλουβιά ή άγονα περιβλήματα με περιορισμένη πρόσβαση σε γλυκό νερό. Το 50% των τίγρεων που παρατηρήσαμε ήταν σε κλουβιά με λιγότερα από 20 τετραγωνικά μέτρα ανά ζώο, κάτι που απέχει πολύ από τα 16-32 χιλιόμετρα που θα περιφέρονταν σε μια νύχτα στην άγρια φύση.
  • Μία στις δέκα τίγρεις που παρατηρήθηκαν εμφάνισε προβλήματα συμπεριφοράς, όπως επαναλαμβανόμενο βηματισμό ή δάγκωμα της ουράς τους. Αυτές οι συμπεριφορές εμφανίζονται πιο συχνά όταν τα ζώα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε στρεσογόνα περιβάλλοντα.
  • Ζωολογικός κήπος Sriracha Tiger
  • Από τους δεκαεπτά σημαντικούς χώρους ψυχαγωγίας τίγρεων που ερευνήσαμε στην Ταϊλάνδη, ήταν ο ζωολογικός κήπος Sriracha Tiger στην Πατάγια που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό τίγρεων σε αιχμαλωσία, τώρα που οι τίγρεις στο Ναό των Τίγρης έχουν κατασχεθεί. Αυτός ο χώρος είναι επίσης αυτός όπου παρατηρήσαμε τις χειρότερες συνθήκες. Αυτός ο χώρος είναι επίσης εκείνος όπου οι ερευνητές μας παρατήρησαν τις χειρότερες συνθήκες.

Κίνημα για αλλαγή
Μαζί μπορούμε να προστατεύσουμε τις τίγρεις από τη σκληρότητα σε αυτούς τους χώρους διασκέδασης των τίγρεων. Γι’ αυτό καλούμε:

  • οι κυβερνήσεις να διερευνήσουν τους χώρους διασκέδασης των τίγρεων και να κλείσουν αυτούς που παρουσιάζουν στοιχεία παράνομου εμπορίου, σκληρότητας ή αμέλειας
  • Το TripAdvisor και άλλες ταξιδιωτικές εταιρείες να τερματίσουν τις πωλήσεις και την προώθηση σκληρών αξιοθέατων άγριας ζωής
  • οι ταξιδιώτες να μείνουν μακριά από τουριστικούς χώρους ψυχαγωγίας άγριας ζωής που επιτρέπουν την άμεση αλληλεπίδραση ανθρώπου-ζώου, όπως αγκαλιές και selfies με τίγρεις.
  • Η Julie Middelkoop πρόσθεσε: «Το TripAdvisor, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος στον κόσμο, συνεχίζει να προωθεί και να πουλά εισιτήρια για σκληρά αξιοθέατα της άγριας ζωής. Αντί να πουλάνε εισιτήρια σε μερικά από τα πιο σκληρά μέρη όπως ο ζωολογικός κήπος των τίγρεων της Σριράτσα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος της λύσης και να βοηθήσουν να τερματιστεί η ταλαιπωρία των τίγρεων».