αστυνομικά νεα και ειδήσεις Αστυνομικό ρεπορτάζ

Πάτρα, 18 Ιουλίου 2023

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία 68χρονου άνδρα σε περιοχή της Ηλείας
 Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπού άνδρα, που είχε διαπραχθεί στις 19-9-2022, σε περιοχή της Ηλείας.
Από την έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 19-9-2022, αργά το βράδυ, σε περιοχή της Ηλείας, ο 68χρονος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στην οικία του, φέροντας τραύματα στο κεφάλι του και στα χέρια του.
Κατά την διενέργεια αυτοψίας, στον τόπο του εγκλήματος, δεν διαπιστώθηκαν ίχνη διάρρηξης, έρευνας ή αναστάτωσης της οικίας του θύματος, ενώ από την Ιατροδικαστική Έκθεση Νεκροψίας Νεκροτομίας, διαπιστώθηκε ότι έφερε στην περιοχή της κεφαλής πολλαπλές κακώσεις και στα χέρια του τραύματα άμυνας.
Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί, αφού αξιοποίησαν τα ευρήματα στον τόπο του εγκλήματος, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αλλά και από την αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και ειδικών ανακριτικών τεχνικών, διακρίβωσαν τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας του 68χρονου, από τον κατηγορούμενο.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.