Αστυνομικό ρεπορτάζ: Όλα τα νέα και οι ειδήσεις για το αστυνομικό δελτίο

Αθήνα, 16 Αυγούστου 2023
 
 Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της εγκληματικότητας στη Νότια Ελλάδα κατά την περίοδο εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου
Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στη Νότια Ελλάδα κατά την περίοδο εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου και πιο συγκεκριμένα το διάστημα από 11 έως 16 Αυγούστου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.
Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων στη Νότια Ελλάδα ελέγχθηκαν συνολικά -33.755- οχήματα και -46.853- άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

-892-συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
-2.164-προσαγωγές,
-9.140-παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και
–4-κατασχέσεις και -370- ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην αστυνόμευση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας όπου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, διενεργήθηκαν -1.296- έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν -98- άτομα ενώ συνελήφθησαν -21- άτομα.
Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα σε Κορινθία, όπου πραγματοποιήθηκαν –195– έλεγχοι ατόμων και –187– έλεγχοι οχημάτων, ενώ προσήχθησαν –14– άτομα.
Επίσης, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε Αγίας Βαρβάρα, Ζεφύρι και του Μενίδι.
Πιο αναλυτικά:

πραγματοποιήθηκαν –1.152– έλεγχοι ατόμων και -438- οχημάτων,
προσήχθησαν –225– άτομα,
συνελήφθησαν –20– άτομα,
βεβαιώθηκαν –5– παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ
ανευρέθηκαν –1- κλεμμένο όχημα και –1– κλεμμένη μοτοσυκλέτα.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν.